Jönköpings Nämndemannaförening

Äntligen har vi fått studiebesöket på Tidaholmsanstalten spikat.Det blir den 7/2, alltså om 4 veckor. De tar emot max. 15 stycken. Därför gäller det att anmäla sig snabbt.Vi åker i liten buss från parkeringen utanför Stora Hotellet, så att Du kan ställa Din bil i Sesamhuset under tak. Att vi inte samåker i egna bilar, beror på att vi inget vet om väglaget.

Avresa 08.30. Vi har program på förmiddagen (se nedan) och besöket avslutas med lunch. Den kostar 65:- och det handlar tydligen om revbensspjäll denna dag. Vi beräknas var tillbaka i Jönköping ca. kl. 15.00. Nämndemannaföreningen betalar bussen, men fika har vi inte tagit med i kalkylen denna gång eftersom det inte är så långt dit.

Anmäl er till Josefine Wilhelmsson: 073-681 1966 eller Thomas Carlson: 070-551 5678

Välkomna !!

—————
Upplägget på Tidaholmsanstalten ser ut enligt följande:
Inleder med kaffe och information/bildspel om anstalten, klientel, vad anstalten sysslar med i stort och en ”frågestund” som ges i en samlingssal som har bra fysisk överblick över anstalten. Sedan gör vi, beroende på hur säkerhetsläget är i anstalt, en rundvandring i några av lokaliteterna där det inte vistas intagna ”fritt”. Exempelvis isoleringsavdelningen, centralvakt och kanske något programrum. Vi avslutar vi med lunch någon gång runt 12 (den har öppet fram till 13:30)

Det är bra att tänka på att man kommer att passera genom metalldetektor á la ”Arlandabåge” och att inga telefoner, kameror etc är tillåtna att ta med in i anstalt. Det finns skåp att låsa in saker i, men det bäste är att de inte kommer med in alls. Tänk också på att bygelbehå, skosulor mm kan innehålla metall så minimera det också.

Endast för administratörer